KONYA / MERAM - İsmail-Adile Avcan İmam Hatip Ortaokulu

Okulumuz koridorları ve mescidimiz Hüsnü Hat yazılar ve resimlerle süslendi.

Şbt

E Safety Label (eSL), öğretme ve öğrenme deneyiminin bir parçası olarak çevrimiçi teknolojiye güvenli erişim ile güvenli, zenginleştirici bir ortam sağlamayı amaçlayan, okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmetidir.ESafety Label web sitesi, öğretmenler, okul müdürleri ve bilişim yöneticileri için önemli bir politika oluşturma merkezidir. Okulların kendi çevrim içi güvenliklerini değerlendirdikleri, iyileştirdikleri ve güçlendirdikleri hareket eylem yapısıdır. Okulların kendi çevrim içi güvenlik altyapısını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre gözden geçirmek eSafety Label sayesinde mümkün olmaktadır.ESafety Label Topluluğu, 38 ülkeden yaklaşık 4.000 öğretmen ve Eğitim Bakanlıkları, üniversiteler, Güvenli İnternet Merkezleri gibi irtibat noktalarını bir araya getiren geniş bir ağdır.Okulumuz olarak internetin olumsuz yönlerinden çocuklarımızı korumak için gerekli tüm tedbirleri almak için uğraşmaktayız. Bu konuda atılan en büyük adım okulumuzun e- güvenlik sertifikasını almış olmasıdır. Okulumuz güvenli internet kullanımında farkındalık oluşturan, güvenli çevirim içi ağını kuran, öğrenci, personel ve velilerimizin güvenliğini koruyan okulumuz, European Schoolnet desteğiyle, e Safety Bronze Label (Güvenli İnternet Bronz etiketi) almaya hak kazanmıştır.

Ock

6. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ EVDE YAPTIKLARI YEMEKLERİN SUNUMUNU İNGİLİZCE OLARAK YAPTILAR.GÜNLÜK HAYATA İNDİRDİKLERİ İNGİLİZCEYİ DAHA İYİ VE KALICI ÖĞRENMEYE BAŞLADILAR.

Ock

Kur'an-ı Kerim ağırlıklı dil sınıfımız olan 5-F sınıfı ile "Vakti Kuşanmak" etkinlikleri kapsamında Kur'an-ı Kerim öğretmenleri Fatmanur GÜNER ve Havva Nur MESÇİOĞLU velilerimize "Çocukluk ve Ergenlik Döneminde Din Eğitimi" isimli seminer düzenlediler. Seminerin sonunda anneler, çocuklara seccade hediye edip, düzenli namaz kılma hususunda birbirine refik olma sözü verdiler. Etkinliğe katılan öğrenciler arasından kura çekildi. Kurada ismi çıkan öğrencilere "Allah'ım Ben Geldim" ve Dersimiz Namaz" isimli kitaplar hediye edildi. Rabbim çocuklarımızı yolunun yolcusu etsin, razı olduğu kullarından eylesin. Anne babaları için de bitip tükenmeyen bir salih amel kılsın.

Ara

YABANCI DİL SINIFLARIMIZ DÜZENSİZ FİİLERİ DAHA ETKİLİ ÖĞRENMEK İÇİN FARKLI ETKİNLİKLERE KATILDILAR.

Ara

Yazar Bayram GÜNEŞ Mümkün Projesi kapsamında Okur-Yazar buluşmasında okulumuza misafir oldu öğrencilerimizle söyleşi etkinliği gerçekleştirildi.Kendisine davetimizi kırmadığı için teşekkür ederiz.

Ara

HAVA DURUMU VE DUYGULAR ÜNİTESİNİ DAHA DETAYLI VE DEĞİŞİK GÖRSELLERLE İŞLEMEYE DEVAM EDİYORUZ

Ara

Vakti Kuşanmak Projesi etkinlikleri kapsamında Okulumuz 5/F Kuranı Kerim Sınıfı öğrencileri;öğretmenimiz Mehmet Zahit KÜÇÜKDERELİ imametinde sabah namazı kılıp, öğretmenlerimiz Fatmanur GÜNER ve Havvanur MESCİOĞLU  organizesinde birlikte kahvaltı ettiler.Öğretmenlerimize teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Ara

Okulumuz 8. sınıf öğrencileri ile Bizim Okulumuz Prgojesi kapsamında Okul Müdürümüz Tuncay ACAR tarafından  motivasyon söyleşisi yapıldı.

Ara

Weather and emotions ünitesi kapsamında çocuklarımız yaptıkları etkinliklerle hem eğlendiler hem de öğrendiler . Yabancı dil sınıflarında yaparak yaşayarak öğrenmeye devam ediyoruz .

Ara

8. Sınıf öğrencilerimizi Bizim Okulumuz Projesi kapsamında Ortaöğretim kurumlarını tanıtmak amacıyla Meram Fen Lisesi ve Meram Anadolu Lisesine gezi düzenledik.

Ara

Okulumuzda Kızılay işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi.Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa Koca,Şube Müdürlerimiz,Okul Müdürlerimiz ÖğretmenlerimizVe velilerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.Kampanyamıza katkıda bulunan,hayat kurtaran herkese teşekkür ederiz.

Ara

ÖĞRENCİLERİMİZ MY TOWN ÜNİTESİ KAPSAMINDA ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRDİLER.BU SAYEDE YABANCI DİL SINIFLARINDA OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ DAHA ETKİLİ BİR ÖĞRENME ORTAMI BULMUŞLAR VE KONUNUN KAVRAMASINI GERÇEKLEŞTİRMİŞLERDİR. BU BAĞLAMDA DİĞER SINIFLARIMIZA ÖRNEK OLMUŞLARDIR.

Ara

Okulumuz yabancı dil sınıflarında YUMMY BREAKFAST ünitesi kapsamında etkinlikkler düzenlenmiştir.