KONYA / MERAM - İsmail-Adile Avcan İmam Hatip Ortaokulu

OKUR YAZAR BULUŞMASI

Yazar Elçin KUZUCU okulumuza gelerek öğrencilerimizle hasbihal edip kitabı 'KARANLIKTAKİ KEŞİF' ile ilgili keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.Elçin hanıma teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

May

Stem+Art eTwinning Projesi Sümeyra ÇOLAK rehberligindeki öğrenciler okulumuzu temsil etmektedir

KUR'AN-I KERİM PROJE SINIFLARI YARIŞIYOR

May

TREE IS LIFE – AĞAÇ YAŞAMDIR PROJESİ İLE GELECEĞİMİZİ KORUYORUZ.

Nis

6-F sınıfı öğrencilerinin yürütmüş olduğu "Let's Celebrate" isimli e-Twinning projesi kapsamında hazırlanan 23 Nisan ritimli şiiri

Nis

Okulumuz İngilizce Öğretmenlerinden Rabia Çataltaş ve 6-F öğrencileri "Let's Celebrate" adlı yeni bir e-twinning projesi başlattılar.Bu proje ile öğrencilerimizin İngilizce dil becerilerini geliştirmeyi ve onları Web 2.0 araçları hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin bahar şenlikleri ve farklı şenliklerin Türkiye'de ve dünyanın başka yerlerinde kutlanması konusunda farkındalıklarının artırılması hedeflenmektedir. Buna ek olarak  araştırma yapma, ortak çalışma, yeni öğrencilerle tanışma ve birlikte nihai bir ürün oluşturma şansına sahip olacaklar.With this project we aim to develop our students English language skills and inform them about Web 2.0 tools. It is also aimed to increase our students awareness about spring festivals and the celebrations of different festivals in Turkey and other parts of the World. Furthermore, they will have a chance to research, work collaboratively, meet new students and create a final product together.

Mrt

Peygamber efendimiz bir hadisi şerifinde "Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz".buyurmuştur. Hadisteki "kıyamet kopsa da" ifadesine dikkat: Kıyametin kopmadığı bir an var mı ki? Her an kopmakta kıyamet. Dağlar yürümekte değil mi zamanla? Nefesler azalmakta değil mi her an? Daralıyor değil mi vakit? Öyleyse, "fidan dikme"yi "kıyametin koptuğu" özel bir ân'a bağlamak gerekmiyor. Eldeki fidanı hak ettiği toprağa kavuşturmak" her ânın işi. "...elinizdeki fidanı dikin" derken, dünyayı "ahiretin tarlası" olarak önümüze koyuyor nebevî bakış. Dünya karşısındaki sorumluluğumuzu hatırlatıyor. Demek istiyor ki, müminin "dünyadan nasibi ahirettir." (Bak. Kasas, 77) Bizlerde bu düsturla okulumuzda fidan dikmek için uygun alan olmamasına rağmen öğrencilerimizle fidan dikme etkinlikleri gerçekleştirdik.